joi, 14 iunie 2012

filme bune

http://filmehd.net/hereafter-dincolo-de-viata-2010-filme-online-gratis-subtitrate.htmlWHERE THE WILD THINGS ARE - TĂRÂMUL MONŞTRILOR (SUA 2009)

Astăzi am urmărit acest film...La început am crezut că este un film doar pentru copii. Aparenţele sunt înşelătoare ...

Filmul este foarte bine regizat, efectele speciale...Monştrii deşi nu sunt deloc drăguţi, te fac să râzi.

Protagonistul filmului se numeşte Max. Este un copil destul de obraznic. Acesta este certat foarte tare de mama lui şi până la urmă fuge de acasă. Găseşte o barcă şi călătoreşte peste mări şi ţări. Ajungând pe uscat, observă că a ajuns pe un tărâm necunoscut.Un tărâm al monştrilor...

Copilul în cele din urmă devine "rege"...Mă rog, monştrii chiar au crezut că este regele lor.Aşa că l-au încoronat.

Filmul este deosebit...Poate nu degeaba a fost pe primul loc în box office-ul american în 2009. La început nu îţi dai seama ce vrea să transmită acest film. Dialogurile sunt simpatice şi uneori fără sens.

După un timp mi-am dat seama că filmul transmite multe mesaje....Pelicula ne vorbeşte despre dezamăgire, tristeţe, bucurie, frustrare...Multe sentimente care ne bântuie şi pe noi. Aspectul iubirii nu este deloc neglijat...

Monstruleţul Carlos este tare simpatic...Partea finală este extraordinară din film. Este imposibil să nu te emoţionezi. Filmul ne arată faptul că nu mărimea contează, nici urâţenia, ferocitatea...Important este ce se ascunde în inima fiecăruia dintre noi indiferent cum arătăm.

În inimile acelor monstruleţi există bunătate, iubire...Finalul este dezarmant! În final, iubirea învinge....Până şi în inima unui monstru, există iubire...Vă invit să-l urmăriţi. Filmul se află deja pe piaţă în format DVD şi Blue-ray.

VINERI, 29 IANUARIE 2010

AEON FLUX (SUA 2005)

Un film S.F cu o distribuţie remarcabilă. Efectele speciale sunt extraordinare.

Dacă stau bine să mă gândesc, ideea de „copie la indigo” (clonă) deja s-a pus în practică…..
Charlize Theron este destul de provocatoare în acest film datorită acrobaţiilor pe care le face. Fură ochii oricărui privitor. Vedeţi acest film şi o să vă convingeţi singuri. 

Când agenţii guvernului îi ucid familia, Aeon Flux (Charlize Theron) jură răzbunare.

Un soldat bine antrenat în prima linie a ră
zboiului pentru o societate perfectă, Aeon este una dintre cei puţini care suspectează că această lume perfectă nu ascunde decât o minciună perfectă.
Acţiunea filmului este plasată în anul 2415. Aeon Flux prezintă o lume a viitorului în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Misiunea lui Aeon este de a-l asasina pe Trevor Goodchild, liderul Bregnei, o societate fără boli, fără foamete şi fără războaie.

Bregna este un oraş împrejmuit de ziduri care îi protejează pe locuitori de natură. Ultimul oraş de pe Pământ este înconjurat de plante foarte mari. Este un loc mic, protejat, fără nicio interacţiune cu lumea exterioară.

JOI, 21 IANUARIE 2010

LIPSTICK (SUA 2006)

De curând am văzut pe Hallmark, un film extraordinar despre viaţă. 
Fiecare femeie ar trebui să-l urmărească.De fapt este un film pentru toată lumea....
Bazat pe o întâmplare adevărată, care a constituit şi sursa romanului autobiografic cu acelaşi nume, filmul urmăreşte povestea lui Geralyn Lucas (Sarah Chalke), o tânără care până la vârsta de 30 de ani a reuşit să-şi împlinească aproape tot ceea ce a visat. 

După ce a terminat şcoala de jurnalism, Geralyn a reuşit să se angajeze la o revistă importantă şi imediat după aceea s-a căsătorit cu doctor Tyler Lucas. În aceste condiţii, vestea că suferă de cancer la sân cade ca un trăsnet asupra tinerei Geralyn.

Încercând să facă
 faţă situaţiei critice în care se afla, Geralyn se bizuie pe curajul său, pe umor, dar şi pe,...,rujul său roşu.

Filmul este o peliculă comică dar şi o dramă.
 Ne ajută să înţelegem că doar gândirea pozitivă, încrederea în sine ne poate salva din situaţii mai puţin
pl
ăcute.

De asemenea, filmul ne arată că viaţa noastră este presărată cu îngeri care ne dau imbold să mergem mai departe, ne ajută să creştem şi să conştientizăm că singurul lucru care contează este clipa.


Există de asemenea o scenă în film, care ne ajută să înţelegem că doar iubirea de suflet contează.


Sarah Chalke îşi spunea în gând, următoarele cuvinte înainte de operaţie:

"Eu sunt cerul şi nimic nu mă poate doborâ,
Cerul este infinit şi rămâne neschimbat orice ar fi.
Sunt cerul şi nimic nu mă poate doborâ....
Nu sunt doar o femeie care va face mastectomie,
Preiau controlul asupra viitorului.
Sunt Geralyn Lucas,
Soţie, fiică, prietenă şi viitoare mamă.
Acum duc lupta pe care intenţionez să o câştig,
Rujul acesta este vopsea de război."
Vă invit să-l urmăriţi, este superb acest film.

VINERI, 13 NOIEMBRIE 2009

I AM DINA (2002)

Cu acţiunea plasată în Norvegia secolului al XIX-lea, filmul este povestea Dinei (Maria Bonnevie) şi a transformării ei dintr-o fată bizară şi capricioasă într-o femeie puternică.

Filmul este o dramă psihologică care uneori îţi dă fiori (transmis depostul de televiziune HBO) . L-am văzut de două ori ca să îl înţeleg foarte bine.

Din copilărie, Dina simte că atrage moartea în jurul ei pentru că viaţa îi este marcată de evenimente fatale: mama ei moare dintr-o neglijenţă a Dinei, lucru ce o sălbăticeşte în toată perioada adolescenţei.

Este pedepsită şi închisă în pod printre şobolani. Tatăl ei nu o va ierta niciodată, iar mulţi ani Dina îşi petrece timpul în casă, singură, doar în compania săptămânală a profesorului de violoncel.

Moartea profesorului de violoncel o marchează profund, având chiar scene de isterie.

Este obligată să se căsătorească cu Jacob (Gerard Depardieu) un bogat om de afaceri, mult mai în vârstă decât ea. Jacob mai are doi fii dintr-o căsătorie anterioară.

Dina refuză să fie o soţie supusă, spre nemulţumirea celor doi fii vitregi, Anders şi Niels. Exasperat de comportamentul agresiv al Dinei, Jacob se îmbolnăveşte, dar Dina, în drum spre spital, îl aruncă într-o prăpastie.

Va da naştere unui băiat din relaţia ascunsă pe care o are cu un servitor, dar refuză să se recăsătorească.

Povestea continuă....Vizionare plăcută!

SÂMBĂTĂ, 7 NOIEMBRIE 2009

CAPODOPERA CINEMATOGRAFICĂ „CARRIE” (1976)

Vă mai aduceţi aminte de filmul „CARRIE” produs în 1976 în care joacăSissy Spacek?

Chiar şi după atâţia ani, filmul este la fel de bun. Actriţa Sissy Spacek s-a făcut remarcată cu acest film. Când o văd pe actriţă de fiecare dată la televizor, imediat îmi aduc aminte de acest film.
Ieri am revăzut din nou filmul....

Pelicula cinematografică intră în categoria horror. Însă de fapt regizorul pe lângă groază, a vrut să scoată în evidenţă şi alte lucruri care din păcate sunt la fel de actuale şi în prezent.
Filmul ne vorbeşte despre religie care este dusă la extrem, despre răutatea celor din jur, despre frică, despre bunătate (ex.profesoara de sport), despre încredere şi pierderea încrederii.

Ador acest film pentru că scoate la suprafaţă tot ceea ce este mai urât din fiinţa noastră. Scoate la lumină multe lucruri care prin conştientizare, ne fac în final să devenim mai buni, mai îngăduitori, mai iertători cu cei din jurul nostru.

Şi când te gândeşti că şi în ziua de astăzi lucrurile stau la fel…..
Filmul „Carrie” reprezintă o capodoperă cinematografică a zilelor noastre. Respinsă de societate, urâtă de propria ei mamă, Carrie ajunge în pragul nebuniei la bal….

Avem atât de multe de învăţat din acest film care este psihologic. Sunt convins că în societatea noastră există oameni care au părinţi absurzi, există copii care sunt umiliţi şi batjocoriţi de alţii.

Un film extraordinar despre viaţă care merită urmărit…..Vreau să vă spun că filmul 
a ajuns să fie pus şi în format blue-ray. Vă vine să credeţi că acest film a fost procesat în format high-definition?
Iată nominalizările şi premiile obţinute de acest film în 1977: 

Academy Awards, USA 
1977
Nominated Oscar Best Actress in a Leading Role
 - Sissy Spacek; Best Actress in a Supporting Role - Piper Laurie 

Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 
1977
Nominated Golden Scroll Best Horror Film
 

Avoriaz Fantastic Film Festival 
1977Won Grand Prize - Brian De Palma; Special Mention - Sissy Spacek for the acting 

Edgar Allan Poe Awards
 1977 
Nominated Edgar Best Motion Picture - Lawrence D. Cohen


Golden Globes, USA 1977 
Nominated Golden Globe Best Motion Picture Actress in a Supporting Role - Piper
Laurie
 

Hugo Awards 
1977
Nominated Hugo Best Dramatic Presentation


National Society of Film Critics Awards 1977
Won NSFC Award Best Actress - Sissy Spacek

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu